Nikon J2, Nikon J1s yngre bror ser dagens ljus

augusti 9, 2012 i Nyheter av admin

Nikon lanserar Nikon J2, uppgraderingen till Nikons spegellösa systemkamera J1. Inga större förändringar förutom kamerans bildskärm som ökat upplösning till 921 000 punkter.

Livet är som bäst när man lever i nuet. Så vad sägs om en kamera som är tillräckligt snabb, smart och kreativ för att fånga livets höjdpunkter, utan att missa ett enda ögonblick?

Den intelligenta kameran Nikon 1 J2 med utbytbara objektiv är utformad för att tänka snabbt och för att agera ännu snabbare. Den ser till att du ligger steget före. Den här ultraportabla och lättanvända kameran är utrustad med allt du behöver för att ta fina foton och filmsekvenser.

Den ljusstarka LCD-skärmen ger kristallklar bild vid både fotografering och bildvisning. Funktioner som det innovativa ”rörligt foto” och de lättanvända redigeringsverktygen i ”kreativt läge” uppfyller alla dina önskningar om hur du vill bevara händelserna i ditt liv.

Det kompakta Nikon 1-systemet: små objektiv och litet kamerahus som finns i ett antal olika färger. Skapad för att du ska kunna föreviga världen omkring dig med en helt ny hastighet, enkelhet och upplevelse.

Högkänslig CMOS-sensor för supersnabb AF: fokuserar snabbare och mer exakt än någonsin tidigare.

Fotografering med ultrasnabb serietagning: ta bilder med full upplösning i upp till 60 bps*¹.

Fotograferingslägen: ta bilder på nya fantastiska sätt med ”rörligt foto” och ”smart fotoväljare”. Använd din egen stilkänsla när du redigerar bilderna i det lättanvända kreativa läget.

Intuitiv användning: tydliga menyer, en ljusstark LCD-skärm, en funktionsratt som är lätt att nå och en inbyggd blixt.

Högkänslig AF CMOS-bildsensor: ger prestandan du behöver för strålande bilder och filmer. Systemet erbjuder en perfekt balans mellan systemstorlek, snabbhet, ljuskänslighet, upplösning och skärpedjup. Gör det möjligt att ta detaljerade bilder med 10,1 megapixlar, till och med av motiv i snabb rörelse, under alla ljusförhållanden.

Kraftfullt EXPEED 3-bildbehandlingssystem: ger oöverträffad snabbhet och bästa resultat i alla lägen. Utrustad med två kraftfulla bildprocessorer som kan behandla bilder med otroliga 600 megapixlar per sekund. Erbjuder överlägsen brusreducering och möjliggör kamerans banbrytande fotograferingslägen.

Avancerat hybrid-AF-system (autofokus) fokuserar så snabbt att du kan fånga ögonblicken utan fördröjning. Systemet byter mellan fassökande AF för blanka motiv eller motiv i rörelse och kontrastdetekterande AF för stillastående eller dåligt upplysta motiv.

Snabb och exakt serietagning: utnyttja kamerans autofokussystem fullt ut för att ta bilder med full upplösning, till och med av motiv i snabb rörelse, med upp till 10 bilder per sekund*². Eller fokusera på en punkt och använd kamerans fantastiska bearbetningshastighet för att ta bilder med full upplösning i upp till 60 bps*¹.

Rörligt foto: gör stillbilderna levande med ett klick. Utnyttjar kamerans bearbetningshastighet för att spela in en filmsekvens i slow motion och samtidigt ta en stillbild. Så snart du tagit bilden kombineras de två så att en ”levande bild” skapas och fångar ögonblicket på ett sätt som aldrig gjorts tidigare.

Smart fotoväljare: ger alltid de bästa bilderna. Fotograferar upp till 20 bilder med hög upplösning före och efter att du tryckt av slutaren och sparar därefter de fem ”bästa” för dig att välja mellan. Bilderna väljs ut baserat på ansiktsuttryck, komposition och fokus.

Kreativt läge: applicera filter och effekter på stillbilder innan du fotograferar och välj bland fotograferingslägena PSAM för total kontroll. Förbättra stämningen med Mjukt filter, fånga vidsträckta vyer med Enkel panoramabild och upplev en värld som alltid är perfekt belyst med läget Nattporträtt.

Avancerad filminspelning: gör det möjligt att ta en bild med full upplösning*³ utan att avbryta inspelningen. Du kan även filma i slow motion för att skapa dramatiska effekter. Filmer kan spelas in i full HD och det fassökande autofokussystemet gör det enkelt att fånga fantastiska fartfyllda händelser.

Elegant kameradesign när den är som bäst: detaljkvaliteten ger den här kameran en verklig känsla av stil. Kameran kan fås i en rad olika färger som passar till den minimalistiska designen, och det finns specialutgåvor i borstad metall och med andra ytstrukturer.

7,5 cm (3 tum) ljusstark LCD-monitor med 921 000 punkter. På denna högupplösta skärm med vid betraktningsvinkel och skyddsglas ser du alla detaljer i bilderna och filmerna, inom- och utomhus.

Intuitiv användning: med tydliga menyer, få knappar, inbyggd blixt och en funktionsratt som är enkel att nå för snabb åtkomst till olika fotograferingslägen. Fotografera med autoläge när du vill slippa bry dig om några inställningar, och låt den automatiska motivväljaren plocka fram de bästa kamerainställningarna åt dig.

Inbyggd blixt: erbjuder extra ljus när du behöver det. Praktisk för fotografering inomhus eller för att lätta upp bilder när solen befinner sig bakom motivet. Utformad samtidigt som kameran och den möjliggör perfekt exponerade bilder.

Utökningsbart system: i 1 NIKKOR-familjen av utbytbara objektiv finns ett objektiv för snart sagt alla motivtyper; alla är optimerade för filminspelning och har en kompakt utformning som gör dem lätta att bära med sig.

F-fattningsadapter: monteras på kamerans 1-fattning så att du kan använda NIKKOR systemkameraobjektiv. Att prova olika objektiv är ett bra sätt att experimentera med hur man fotograferar en viss typ av motiv. Om du använder NIKKOR-objektiv med AF-S och AF-I kan du också utnyttja det fantastiska Nikon 1-autofokussystemet*⁴.

Nikon 1 Short Movie Creator: skapar automatiskt kortfilmer av dina bilder och filmer. Otroligt enkel att använda och den behåller kvaliteten i varje bild eller filmsekvens som du tar. Filmerna kan vara upp till 30 minuter långa och det finns en rad olika stilar att välja mellan.

  • *¹ Du kan fotografera bilder i full storlek i cirka 60 bps i upp till 12 bilder med fokusläget inställt på AF-S; fokus och exponering ändras inte efter den första bilden.*² Du kan fotografera bilder i full storlek i cirka 10 bps i upp till 13 bilder.*³ Bilder med full upplösning i filmläget (bildförhållande 16:9) 3 840 × 2 160 (1 080/60i).

    *⁴Autofokusförhållanden: AF, allmänt: Autofokuseringsfunktionen fungerar med kompatibla objektiv men på grund av olikheter mellan F- och 1-fattningssystemen är det inte säkert att kameran fokuserar korrekt. P-läget: Vi rekommenderar att du använder P-läget, vilket säkerställer korrekt fokusering. Lägena A, S och M: När du använder lägena A, S och M är det inte säkert att kameran fokuserar korrekt, detta gäller i synnerhet vid eller nära maximal bländare. Lägena M och A: Förtydliganden av begränsningar för funktioner och handhavande finns i användarhandboken. Förstoring av monitorn vid fokusering finns inte som standardinställning i lägena M och A. Manuell inställning krävs. En förstorad display återgår till normal storlek genom manuell ändring eller efter en viss tid. VR fungerar men effekten minskas med ett bländarsteg.