Nikon D3200 ger konsumenter 24 megapixlar

april 19, 2012 i Nyheter av admin

Så var Nikons nya konsumentvärsting äntligen officiell. 24 megapixlar till folket! Nikon Sverige har lanserat en kampanjsajt om Nikon D3200 här.

Det rekommenderade priset är 5 890 kr för enbart huset och 6 590 kr inklusive kitobjektivet 18-55mm. Säljstart är redan 15 maj, medan ni får vänta till juni om ni vill ha kameran i alternativfärgen rött.

  • 100–6 400 ISO i grund, expanderbart till 12800 ISO.
  • 11 punkters autofokus
  • 4 bilder per sekund
  • Filmläge upp till 1080/30p
  • Extern mikrofoningång

Tillsammans med D3200 släpps även wifi-modulen WU-1a för ynka 549 kr, om man jämför med WT-5 som kostar det tiodubbla för samma funktionalitet.

Full pressrelease  och lite filmklipp nedanför.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yXYP1SflwC0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UhSbyxGsUXg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ivuElFkFC3c[/youtube]

Stockholm 19 april 2012: Nikon presenterar D3200 – en lättanvänd systemkamera där guideläget hjälper nybörjaren på traven att ta avundsvärda bilder i mycket hög upplösning, och ger filmer i full HD som kan redigeras direkt i kameran. Nytt är även möjligheten med trådlös överföring av bilder till mobiltelefon (smartphone) via ny mobiladapter.

− D3200 är en uppföljare till D3100 – Europas bäst säljande systemkamera . Det är en kraftfull kamera som ger en fantastisk bildkvalitet, bilder med hög upplösning och filmar i full HD. För nybörjaren inom systemkamerafotografering gör guideläget det ännu enklare att ta bilder. Det är den perfekta kameran för den som vill ta foton av familjen, på resor eller bara i vardagen, och få de bästa bilderna på det smidigaste sättet, säger Marina Gurevich, produktchef på Nikon Europe.

Enklare fotografering med systemkamera

D3200 är perfekt för den som sätter värde på bilder och film av hög kvalitet. Guideläget, som tidigare funnits i de populära systemkamerorna D3000 och D3100, kommer nu i en tredje uppdaterad version som på ett enkelt sätt förklarar de mest kreativa möjligheterna. Guideläget leder dig genom hela processen, steg för steg. Parallellt med guideläget finns exempelbilder som underlättar för att hitta den rätta känslan i bilden. Nu är det lättare än någonsin att få till en vackert suddig bakgrund i ett porträtt, eller att ta skarpa bilder av barnen när de leker. I menyn Avancerad användning har nya valmöjligheter lagts till som till exempel hjälp att förbättra de röda nyanserna i en solnedgång, eller att minska oskärpa.

Nikons automatiska motivigenkänningssystem analyserar noggrant motivet som ska fotograferas och anpassar fokus, ljus och vitbalans för det bästa resultatet. Om man ändå föredrar att kameran ska göra hela jobbet finns det fortfarande en rad helautomatiska funktioner, som till exempel Automatisk motivtyp i Live view-läget och olika motivtyper som gör att kameran väljer rätt inställningar.

Nikons automatiska system för motividentifiering analyserar noga det motiv du fotograferar och justerar fokus, exponering och vitbalans för optimalt resultat. Om du vill att din kamera ska göra jobbet finns fortfarande ett urval av automatiska funktioner som Scene Auto Selector (automatisk motivväljare) vid livevisnings- och motivlägen, som kommer att fungera för den aktuella inställningen.

Överlägsen bildkvalitet

Den höga upplösningen hos D3200, hela 24,2 megapixel, ger mycket detaljerade bilder vilket betyder att det går att beskära dem eller göra förstoringar och bevara minnena utan att behöva kompromissa med bildens skärpa. Nikons senaste bildprocessor, den snabba och kraftfulla EXPEED 3, gör kameran snabb och producerar fantastiskt klara bilder med fin färgåtergivning, samt ger förbättrade egenskaper vid inspelning av film. ISO 100–6400 (utökningsbart till motsvarande 12 800) ger skarpa bilder även i svagt ljus. Den skarpa autofokusen med 11 fokuspunkter lägger allting i fokus och ger ett skarpt resultat även om motivet inte befinner sig i mitten av bilden, eller är helt oberäkneligt, som till exempel ett lekande barn. Med en hastighet av fyra bilder per sekund fångar D3200 snabba händelseförlopp på bild.

Vid fotografering av motiv i miljöer med starka kontraster mellan ljus och mörker, till exempel i motljus, justerar Nikons Active D-lighting automatiskt ljuset. Samtidigt behålls detaljerna i både de mörka och ljusa partierna vilket ger fina bilder med en naturlig kontrast.

Förbättrade HD-filmer

För att fånga de riktigt stora ögonblicken, till exempel barnens allra första steg eller deras skolavslutning räcker det inte alltid med stillbilder.

Spela in egna filmer i full HD (1080p) genom att trycka på den lättåtkomliga filminspelningsknappen, och visa sedan upp dem på en HD-TV. Kamerans stora sensor och höga ISO-tal ger en mycket bra bildkvalitet. En bra mikrofon finns inbyggd i kameran, men för en ännu bättre ljudinspelning kan en extern mikrofon till den särskilda mikrofoningången anslutas. Redigering av filmerna sker direkt i kameran genom att välja start- och slutpunkt, och det går även att spara utvalda bildrutor. Kombinera kameran med olika objektiv från NIKKOR och skapa fantastiska filmeffekter för att göra de hemgjorda HD-filmerna ännu mer levande.

Anslutningsmöjligheter

Med hjälp av nya mobiladaptern WU-1a (tillval) kan de bilder som tagits med kameran trådlöst föras över till mobiltelefonen (smartphone) eller annan smart enhet. Det gör det enkelt att direkt visa dem för familj och vänner via sociala nätverk eller e-post, eller att spara dem och göra säkerhetskopior. Eftersom det inte krävs någon internetuppkoppling (Wi-Fi) för att överföra bilderna från kameran till mobilen, är mobiladaptern WU-1a det perfekta tillbehöret på resor. Kameran kan till och med fjärrstyras från smartphonen, vilket underlättar gruppbilder, och bilden kan granskas innan den tas. D3200 fungerar idagsläget tillsammans med Android-telefoner.

Redigering i kameran

Det finns en rad olika redigeringsfunktioner och kreativa effekter som Miniatyreffekt, Selektiv färg, Färgteckning och olika filtereffekter – till exempel varmfilter eller mjukt filter – som ger den färdiga bilden ett personligt uttryck. För att snabbt och enkelt höja kvaliteten på bilderna kan storleken ändras, ges en enkel retuschering och till och med rätas upp – allt direkt i kameran.

Den stora, högupplösta (921 000 punkter) LCD-skärmen på 7,5 cm gör granskning och redigering av filmer och foton till ett rent nöje.

Enkel användning

Det lätta och smidiga kamerahuset gör att D3200 är smidig att ta med sig och lätt att bära på. Knappar och kontroller är naturligt placerade så att du får ett säkert och bekvämt grepp om kameran. För de vanligaste funktionerna som Live view och utlösarläge, finns speciella knappar. Om du vill fotografera dig själv med hjälp av fjärrkontrollen ML-L3 (tillval), har D3200 en mottagare både på fram- och baksidan för att underlätta. Även Info-knappen sitter lättillgängligt.

Andra viktiga funktioner

· Smart autofokus vid filmning: kontinuerlig autofokus (AF) vid inspelning av D-Movie filmer. Aktiv servo-AF (AF-F) och motivföljande AF ser till att kameran behåller fokus på motivet vid filmning av rörliga motiv. Ansiktsprioriterande AF är idealiskt för att filma situationer där man vill kunna slappna av och låta kameran fokusera på ansikten.

· Omfattande funktioner för film: inspelning av film i full HD (1080p) med möjlighet att ansluta en extern stereomikrofon, Nikon ME-1, till kameran. Med de inbyggda redigeringsfunktionerna kan filmens start- och slutpunkt bestämmas. En mini-HDMI-kontakt gör det möjligt att ansluta kameran och spela upp filmerna på en HD-TV.

· NIKKOR-objektiv: utnyttja Nikons många legendariska NIKKOR-objektiv för att ta bilder med klara färger, bra kontrast och tydliga detaljer, eller för att experimentera med olika filmeffekter. Använd objektiv med fast brännvidd och snabb bländare för snygga porträttbilder, makroobjektiv för närbilder i naturlig storlek eller teleobjektiv för motiv som befinner sig på långt avstånd.

· Fördelarna med D3200: ändlösa kreativa möjligheter tack vare ett brett utbud av tillbehör. Dessa inkluderar GPS-enheten GP-1 för att minnas var en viss bild tagits. D3200 är utrustad med en praktisk, inbyggd, uppfällbar blixt, men med en extra extern Speedlight-blixt är det möjligt att rikta ljuset för önskad effekt på bilden. Den kompakta blixten SB-400 väger inte mycket och är försedd iTTL. Med den kan man låta ljuset studsa för att få en mer naturligt belysning av motivet, flera blixtar trådlöst via Nikons Creative Lighting System.

Säljstart för D3200 är 15 maj och de rekommenderade priserna för de olika kitten är:

D3200 hus: 5 890 kr inklusive moms
D3200 kit med AF-S 18-105 VR: 7 890 kr inklusive moms
D3200 kit med AF-S 18-55 II: 6 590 kr inklusive moms
D3200 kit med AF-S 18-55 VR: 6 790 kr inklusive moms
D3200 kit med AF-S 18-55 VR + AF-S 55-200 VR: 8 890 kr inklusive moms
D3200 kit med AF-S 18-55 VR + AF-S 55-300 VR: 9 490 kr inklusive moms

D3200 kommer även att finnas i rött med säljstart i juli.

Säljstart för mobiladaptern WU-1a är 15 maj till det rekommenderat pris 549 kr inklusive moms.