Nikon lanserar minikameran S01 och Superzoomen S6400

augusti 22, 2012 i Nyheter av admin

En minikamera värd namnet presenterades idag. Enligt Kamera & Bild är den inte större än ett kreditkort och lätt som en fjäder.

Enligt DPreview är dess sensor dock också lika stor som en mobiltelefons.

Nikon S01 börjar säljas 27 september med riktpris 1 590 kr inkl moms.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9dJVELLe97A[/youtube]

Nikon S6400

Samtidigt med Nikon S01, lanserades den uppdaterade Nikon S6400, som släpps till butik den 20 september med riktpris 2 390 kr inkl moms.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cgJ4rXPRYYA[/youtube]

Svensk pressinformation om båda kamerorna nedanför.

Stockholm, 22 augusti 2012: Nikon utökar idag sitt COOLPIX-sortiment med COOLPIX S01, en fashionabel mikrokamera, och färgstarka COOLPIX S6400. Kamerahuset på COOLPIX S01 är mindre än ett kreditkort och finns i blankrött, spegel, vitt, svart eller rosa och har ett NIKKOR zoomobjektiv med 3x optisk zoom, 6,2 cm (2,5-tums) pekskärm, en CCD-bildsensor på 10,1 MP, ett internminne på 7,3 GB och den kan filma i 720p. Ultratunna COOLPIX S6400 styrs med hjälp av en 7,5 cm (3,0 tum) pekskärm, för enkel granskning av bilder och för att göra det möjligt att lägga på ett antal kreativa fotoeffekter. Samtidigt arbetar den bakbelysta CMOS-sensorn med 16 megapixlar tillsammans med den optiska zoomen på 12x, för att leverera bilder och filmer i alla ljusförhållanden.


− COOLPIX S01 är oemotståndlig med sitt ultrakompakta kamerahus och fjäderlätta vikt, men den innehåller ändå den senaste tekniken som garanterar de bästa bilderna. Den lätthanterliga pekskärmen gör det roligt att spela in film med specialeffekter, eller att tillämpa kreativa filter på bilder som du tagit. COOLPIX S6400 är den snygga kompakta kameran som du lätt och smidigt stoppar ner i fickan när du ska på fest med dina vänner, eller som du lägger ner i väskan när du ska ut och resa,
säger Björn Nordgren, Produktchef på Nikon Nordic.

Kompakt och behändig skönhet

Med inbyggt batteri och internminne på 7,3 GB kan supertunna och ultrasmala COOLPIX S01 lagra upp till 3 000 bilder tagna i full upplösning, eller tre timmar film i VGA-kvalitet, i kameran utan extra minneskort eller externa laddare.
Samtidigt uppmuntrar den intuitiva pekskärmen dig att experimentera för att ta vackra bilder och filmer med CCD-bildsensorn på 10,1 MP. Det finns gott om kreativa effekter att använda för att lägga på en unik känsla, från en film inspelad med nostalgisk sepiaeffekt, till den retrokänsla som ett leksakskamerafilter ger. Vackra bilder med skärpa och förmågan att fånga många olika fototillfällen måste inte bara vara förunnat de stora kameramodellerna. Trots att kamerahuset bara är 19,8 mm tjockt1 är COOLPIX S6400 utrustad med ett NIKKOR vidvinkelobjektiv med 12x optisk zoom, så att du kan zooma in för en snygg närbild, eller zooma ut för att föreviga en stor grupp vänner.
Oavsett om det gäller att föreviga en solnedgång, en konsert i skymningen eller en romantisk middag med levande ljus kommer fördelarna definitivt att märkas med den bakbelysta CMOS-sensorn med 16 megapixlar på COOLPIX S6400. Varje pixel får mer ljus och den mycket känsliga bildsensorn samarbetar med EXPEED C2-processorn för att ge ett bra resultat, både i ljus och i mörker.

En smart touch

COOLPIX S6400’s sofistikerade 7,5 cm (3,0 tum) stora och breda LCD-pekskärm med 460 000 bildpunkter gör det intuitivt och enkelt att styra fotografering och uppspelning genom att peka på skärmen, tack vare smidig pekskärmsteknik och Nikons antireflexbehandlade Clear Color Display. När den önskade bilden har tagits, kan läget Snabbeffekt användas för att välja bland olika specialeffekter som ger bilden det där lilla extra.

Filminspelning i full HD (1080p) med stereoljud

Filmer i full HD kan skapas när som helst med COOLPIX 6400 genom att använda den specifika filminspelningsknapp som direkt växlar mellan foto och video. Zoomen i 12x-objektivet fungerar även vid inspelning av film. Funktionen Inspelningspaus ger möjlighet att pausa och sedan fortsätta filma, och kameran skapar en enda filmfil för smidig uppspelning.

Andra viktiga funktioner på COOLPIX S01

 

NIKKOR zoomobjektiv med 3x optisk zoom (29–87 mm): utnyttja fördelarna med Nikons exakta objektivteknik. Detta objektiv tar överlägsna bilder och filmer när du är på språng – från gruppfoton till porträttbilder.
HD-film (720p): spela in livet i hög upplösning och utan problem. Ett enkelt tryck på skärmen i filmläge är allt som krävs för att börja spela in din film.
Detektering av rörelseoskärpa: Detektering av rörelseoskärpa minskar effekten av kameraskakningar för att kompensera för kamerans och motivets rörelser. Ljuskänslighet med högt ISO (upp till 1600) minskar risken för suddiga bilder vid fotografering av snabbrörliga motiv eller i svagt ljus.
Enkelt autoläge med automatisk motivväljare: kameran väljer automatiskt den mest optimala motivtypen för den miljö du fotograferar i, så att du får ett fantastiskt resultat varje gång.
EXPEED C2: Nikons avancerade bildhanteringssystem optimerar alla kameratekniker för en snabb reaktion, överlägsen prestanda och maximal bildkvalitet.
USB- och nätladdning: kan laddas från din dator genom den medföljande USB-kabeln.

Andra viktiga funktioner på COOLPIX S6400

Intelligent autofokussystem: Kameran väljer automatiskt den bästa fokusmetoden för ett skarpt resultat oavsett motiv, och oavsett var motivet är placerat i bilden.

20 motivtyper: Uppnå suveränt resultat bara genom att välja den motivtyp som passar din fotograferingssituation, eller låt Automatisk motivtyp välja det optimala motivläget åt dig.

Optisk vibrationsreducering (VR): Ta stadiga bilder och filmer med hjälp av Nikons automatiska vibrationsreduceringsteknik, som motverkar effekterna av kameraskakningar i realtid.

Teknik som motverkar oskärpa. Hög ISO-känslighet (upp till 3200) för skarpare bilder i svag belysning. Rörelsedetektering kompenserar för rörelser hos kameran eller motivet. Nattporträtts- eller nattlandskapslägena tar tydliga bilder i svag belysning.

Auto HDR ger en detaljerad bild av ett motiv med hög kontrast, t.ex. en solig strand.

Enkelt Panorama 360°/180°: Panorera vertikalt eller horisontellt för att skapa dynamiska panoramabilder.

Pris och säljstart

COOLPIX S01 finns i fem färger: spegel, rosa, röd, svart och vit, och säljs till ett rekommenderat butikspris på 1 590 kr inkl moms från och med den 27 september.

COOLPIX S6400 finns i fem färger: svart, rött, silver, lila och blått; och säljs till det rekommenderade butikspriset 2 390 kr inkl moms. Säljstart i butik är den 20 september.