Nytt telezoomobjektiv stärker upp NIKKOR-sortimentet

oktober 24, 2012 i Nyheter av admin

Nikon lanserar äntligen en ny budgetversion av den populära telezoomen 70-200 med bländare 4.

Fullständigt pressrelease nedanför:

Stockholm, 24 oktober 2012: Idag utökar Nikon sitt utbud av högpresterande NIKKOR f/4-objektiv. Nyheten är ett nytt mångsidigt zoomobjektiv i FX-format med 70–200 mm brännvidd och fast f/4-bländare. Objektivet är det första som utrustats med nästa generations vibrationsreducering och som ger en effekt som motsvarar fem gånger snabbare slutartid.
Med den kraftfulla kombinationen av förbättrad vibrationsreduktion och högklassig Nikon-optik är det nya objektivet ett smart val för både entusiaster och professionella fotografer. Objektivet är väl anpassat för stora evenemang, resor och för att ta bilder på natur och sport.

− Det här är ett efterlängtat objektiv som erbjuder både entusiaster och professionella fotografer ett prisvärt alternativ. Inga kompromisser har gjorts när det gäller bildkvaliteten, och här finns också den stora fördelen med det förbättrade vibrationsreduceringssystemet, säger Peter Brodin, produktspecialist på Nikon Nordic AB.

Nästa generations vibrationsreduceringssystem som finns i objektivet ger en effekt som motsvarar en upp till fem gånger snabbare slutartid. Det ger fotografen möjlighet att fotografera med en fem steg långsammare slutartid än vad som annars skulle vara möjligt.
Systemet innebär en avsevärd uppgradering och den ökade stabiliteten minskar till stor del effekterna av när kameran skakar till.

Systemet har tre lägen. Normal för vanligt fotograferande, och Aktiv som minimerar det högfrekventa skakande som uppstår när man exempelvis fotograferar från ett fordon i rörelse. Båda dessa lägen ger en stabil sökarbild, vilket gör det bekvämare att på ett precist sätt följa fokuspunkter och komponera bilden. Det tredje läget, Stativläge (”Tripod Detection Mode”), reducerar den vibration som uppstår i slutarögonblicket, när kameran är placerad på stativ.

Objektivet har utvecklats för att ge överlägsen upplösning och kontrast under omväxlande förhållanden, och den optiska konstruktionen har 20 element i 14 grupper. Nikons Nano Crystal Coat har använts för att förhindra spökbilder och blänk. Objektivet har även ett särskilt anpassat, valfritt tillbehör i form av en ring med stativfäste, RT-1. Den hjälper till att förbättra balansen vid stativanvändning och möjliggör smidiga byten mellan vertikalt och horisontellt läge vid fotografering i stående och liggande format.

Objektivet levereras med objektivlock (LC-67), motljusskydd (HB-60) och objektivväska (CL-1225). Det finns i butik efter den 29 november 2012 och det rekommenderade priset inklusive moms är 11890 kr.