Nytt zoomobjektiv till Nikon 1

augusti 9, 2012 i Nyheter av admin

Tillsammans med Nikon J2, lanseras även 1 Nikkor 11-27,5mm.

Ett litet objektiv med stor kapacitet. Utrustad med detta 1 NIKKOR-objektiv med 2,5× zoom är du beredd att fånga vilket ögonblick som helst.

Zoomomfånget på 11–27,5 mm räcker gott och väl till i de flesta situationer i vardagen, och den superkompakta designen medger att du kan behålla objektivet monterat på kameran och ändå förvara den i fickan eller i en väska. När film- eller fotoögonblicket inträffar kan du vara redo omedelbart. Bara vrid på objektivet för att slå på kameran och dra in det för att stänga av kameran.

Superkompakt och lätt objektiv med 2,5× zoom, för CX-format.

11–27,5 mm zoomomfång (motsvarande i småbildsformat: 30–74 mm): täcker de mest använda brännvidderna.

optimerad optik för 1-fattning: ED-glas och asfäriska linselement ger överlägsen upplösning och kontrast.

Mekanism för objektivindrag: för optimal bärbarhet. Slå på kameran genom att vrida på zoomringen. Stäng av kameran genom att dra in objektivet.

Elegant formgivning: metallringarna ger stil, och den koniska utformningen håller ner objektivets storlek.

Smidig bländarmekanism: gör att du enkelt kan ändra från skarpa till mjuka bakgrunder så att motivet hamnar mer i fokus, till och med när du spelar in film.

Motorfokusering: tillåter manuell fokusjustering via reglage på kamerahuset.

Främre och bakre objektivlock medföljer.

Tillbehör som säljs separat: Motljusskydd som skruvas fast (HN-N102), filter med 40,5 mm gänga och objektivfodral (CL-N101).

Tillgängliga färger: objektivet finns i svart och vitt (köpes individuellt). Färgvariationer finns tillgängliga för vissa paket innehållande kamera och objektiv.